GoZero – en storskalig återbrukstjänst för företag

GoZero är en ny tjänst som äntligen gör återbruk enkelt och hjälper alla hållbara företag och verksamheter med hela avfallshierarkin. Med artificiell intelligens matchar GoZero det som blir över med den som behöver – inom eller utom företaget.

Intresset för återbruk ökar i Sverige. Allt fler företag strävar efter ökad hållbarhet och EU:s olika krav inom den nya taxonomin och förordningarna om byggproduktion driver på utvecklingen. Men någon storskalig tjänst för företag som vill återbruka rationellt och systematiskt har inte funnits på marknaden – förrän nu.

– Idag hjälper vi företag att förebygga och hålla nere avfallsmängderna samt att material- och energiutvinna. Genom att vi nu kan erbjuda våra kunder att återbruka i större skala minskar de sin miljöbelastning när vi hjälper dem inom hela avfallshierarkin. Just detta, att vi kan erbjuda tjänster och stöd inom hela avfallshierarkin, är något jag är extra stolt över, säger Mårten Widlund, vd på PreZero.

Grundtanken med tjänsten GoZero är att den ska vara enkel, rationell och trygg att använda. En stor ekonomisk fördel med tjänsten är att man inte behöver bygga upp några kostsamma mellanlager. Några grundfunktioner i återbrukstjänsten:

  • Inventory
    Virtuell inventering – snabbt och enkelt med inbyggd AI.
  • Market
    Sveriges största återbruksmarknad online – matchar säljare med köpare.
  • Search
    Sök bland tusentals artiklar – klara för återbruk.

– Vår vision är ett hållbart samhälle med noll avfall, Zero Waste, där allt återanvänds eller återvinns. Med GoZero visar vi att vi menar allvar, säger Mårten Widlund, vd för PreZero.

GoZero

Företag och verksamheter som vill använda tjänsten kan anmäla sitt intresse på gozero.se.

Se gärna en film från pressträffen de 12 maj då GoZero lanserades.

Här kan du läsa fler inlägg på området återbruk:
Klimatnytta med återbruk av kontorsmöbler
Återbruk är klimatsmart – trots långa transporter

GoZero Sverige AB är ett hälftenägt dotterbolag till PreZero i Sverige. Idén och tjänsten har PreZero utvecklat tillsammans med it-entreprenören Andreas Kviby och hans kompanjon, entreprenören Henrik Schepp som äger resterande delar av GoZero Sverige AB. Appen GoZero är gratis att ladda ner och finns där appar finns.

Bloggredaktionen
press.se@prezero.com