Del 1: Skillnaden mellan container och container

Kanske tänker du inte på en container mer än att det är en stor behållare som du kan lägga avfall och restmaterial i. Men faktum är att det ligger mycket bakom den blåa plåtburken.

Bra till mycket

Ordet container är ett låneord från engelskan och syftar kort och gott till användningen – behållare. Användningsområdet är stort, i dag använder man containrar till allt från lastning och transport på tåg, fartyg och lastbil, till att bygga både provisoriska kontor och permanenta hem.

Containrar används även såklart till återvinning och avfallshantering, då de tåliga behållarna (med en livslängd på upp till 25 år) klarar av att ta hand det mest krävande materialet, gång på gång.

Container för varje tillfälle

Är du inne på vår hemsida för att hyra en container till den kommande renoveringen eller årliga städdagen, märker du snabbt att vi har flertalet olika modeller i olika storlekar. Varför det?

Det handlar dels om avfallstyper. Vissa typer av avfall kräver att man använder sig av en täckt, ibland till och med låst, container på grund av väder och brandrisk. Andra avfallstyper, t.ex. tungt material som betong, kräver en extra tålig behållare. Dels handlar det om transporterna, då våra containrar töms och hämtas med olika typer av lastbilar och tekniker. En liftdumpercontainer lyfts med vajrar som hakas i, medan en frontlastarcontainer lyfts ovanför lastbilen och töms direkt i fordonet där avfallet komprimeras. På suez.se kan du läsa mer om alla våra olika containrar och vilken typ som passar bäst.

I nästa vecka kommer Återvinningsbloggen att berätta mer om transporter och tömningar av containrar, och inte minst säkerhetsaspekten av detta.

Container

 

Bloggredaktionen

press.se@suez.com