Travbanor satsar på åter-vinnare

PreZero är en hållbar samarbetspartner för travbanorna i både Hudiksvall och Bollnäs. Nu utökas samarbetet, något som gör att båda travverksamheterna växlar upp för en framtid med Zero Waste.

Både Arena Hagmyren i Hudiksvall och Bollnästravet har en stor cirkulation av människor, fordon och djur på sina områden, vilket i sin tur generar en hel del avfall. För att hantera avfallssortering och avfallsåtervinning från både restaurang- och travverksamheten på bästa hållbara sätt har de två travbanorna valt att samarbeta med PreZero.

– Jag vet hur högt miljöarbetet kommer på dagordningen för travbanorna runt om i landet, och då är det kul att dom väljer oss som partner, säger Michael Roos kundansvarig säljare på PreZero.

Några exempel på fraktioner som PreZero ska hantera är till exempel wellpapp, plast, komplett FNI-sortering och metall. De byter ju skor på hästarna, så sammantaget blir det en del kilon metall varje år. Vid eventuell framtida om- eller tillbyggnad kommer PreZeo även att ta hand om byggavfallet.

– Vi har en stark hållbarhetsagenda och jobbar dagligen med att minska vårt ”Environmental Footprint”. Vi växer och ser PreZero som en tydlig och bra strategisk partner som kommer att vara en framgångsrik resurs för oss i vårt framtida hållbarhetsarbete. Med gemensamma initiativ når vi framgång, säger Helen Forsblom, marknadsansvarig på Bollnästravet.

Bollnäs travbana

På Bollnästravet drar PreZero upp farten vid alla travstarter med bilstart.

Hudiksvallls travbana

PreZero är värd för loppet ”PreZero – I Långa kretsloppet” som varje år går av stapeln på midsommarafton på Arena Hagmyren.

På travet skapas vinnare. Genom att fortsätta vårt samarbete med vår parhäst PreZero kan vi se till så att alla, även besökare och vi som jobbar på Area Hagmyren, blir hållbara vinnare, säger Mats Sahlén, sport- och arenaansvarig på Arena Hagmyren.

 

Om Bollnästravet och Arena Hagmyren: Södra Hälsinglands Travsällskap driver Bollnästravet. Det är Hälsinglands största travbana och en av Sveriges tretton mellanbanor. De anordnar varje år cirka 40 travtävlingar, utbildar över 100 elever i sin travskola samt har event på anläggningen. Arena Hagmyren är så kallad 1 000 meters-bana. Varje år kör drygt 25 tävlingsdagar, håller travskola och arrangerar event.

Bloggredaktionen
press.se@prezero.com