Hafez jobbar med hållbarhet – för Zero Waste

Vi som jobbar på PreZero bidrar till den cirkulära ekonomin och ett hållbart samhälle med Zero Waste. Det är ett viktigt och roligt arbete. För att kunna ge en bra bild av vad detta innebär, bad vi några kollegor berätta mer om sig själva och sina roller. Idag är det Hafez Almohamad som ger oss en inblick i sitt arbete.

Vad jobbar du med på PreZero och vilka egenskaper tycker du är viktiga i din roll?

Jag heter Hafez och arbetar sedan tre år som chaufför på PreZero. I mitt jobb hjälper jag företag med deras återvinning. De egenskaper jag tycker är viktiga att ha som chaufför är att man har social kompetens, är serviceinriktad och att man är noggrann.

Hur skulle du beskriva din jobbvardag med 3 ord och vad är det bästa med ditt jobb?

Min vardag i korthet skulle jag säga är logistik, utmaningar och frihet under ansvar. Det allra bästa med mitt jobb är att jag får planera dagen själv – och att få göra kunderna nöjda. Just det här med nöjda kunder är något som gör mig extra stolt och glad.

På vilket sätt bidrar du i din yrkesroll till ett samhälle med Zero Waste?

Det gör jag bland annat genom att informera kunderna hur de ska sköta sorteringen. En bättre sortering sänker ofta kundens kostnader, samtidigt som de blir mer hållbara. Ju mer som sorteras rätt och som kan återvinnas innebär ju ett steg närmare noll avfall.

Kan du ge ett exempel på när du kände lite extra att ditt jobb gör skillnad?

Nja, här har jag inget särskilt exempel att ge – jag känner ju så de flesta dagarna.

Hafez Almohamad jobbar med hållbarhet

Läs gärna mer om hur det är att jobba på PreZero och tidigare inlägg där Nick och Per berättar hur de jobbar med hållbarhet.

Bloggredaktionen
press.se@prezero.com