Andreas jobbar med hållbarhet – för Zero Waste

Att arbeta inom återvinningsbranschen är ett viktigt och roligt arbete. Vi som jobbar på PreZero bidrar alla till ett mer hållbart samhälle, med Zero Waste. För att beskriva detta har vi på bloggredaktionen ställt några frågor till våra kollegor. Idag är det Andreas Wallin som ger oss en inblick i sitt jobb.

Vad jobbar du med på PreZero och vilka egenskaper tycker du är viktiga i din roll?

Jag jobbar som driftledare på PreZeros anläggning i Forsbacka. Med mina tidigare erfarenheter som landslagstränare (innebandy U-19 damlaget), skyddsombud och chef, känner jag att jag kan dra nytta av det i det dagliga arbetet på anläggningen. Framför allt känner jag att jag har en fördel av erfarenheterna från idrotten – att alla ska känna sig delaktiga och behövda.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är att jag får träffa människor och att vara med i den dagliga driften. Att jag får lära känna verksamheten och att hitta lösningar som bidrar till förändring. Jag gillar också att få vara med att starta projekt så som till exempel 5S (sortera, systematisera, städa, standardisera och skapa vana) för en mer renare och effektivare arbetsplats.

På vilket sätt bidrar du i din yrkesroll till ett mer hållbart samhälle med Zero Waste?

Det gör jag genom att jobba med utsortering för att ständigt få renare fraktioner, och att hjälpa kunden till en bättre sortering av avfallet direkt vid källan.

Kan du ge ett exempel på när du kände att ditt jobb gör skillnad?

Ett exempel var när jag fick till mig en bra och positiv feedback om mitt engagemang på anläggningen. Chaufförer och underentreprenörer är nöjda med mitt arbete för en mer säker och bra arbetsmiljö.

Andreas jobbar med hållbarhet

Läs gärna tidigare inlägg där Norma och Magnus berättar hur de jobbar med hållbarhet.

Bloggredaktionen
press.se@prezero.com