100 % sortering av byggavfall

I ett tidigare blogginlägg berättade vi om samarbetet mellan Peab, ROCKWOOL och SUEZ vid bygget av nya Glöstorpsskolan i Göteborg. Det hållbara samarbetet har hittills resulterat i 100 % sortering av restmaterialet.

I ett pressmeddelande berättar Peab hur parterna gemensamt gick genom sorteringsmål och avfallsplanering för så effektiv återvinning som möjligt. Målet för sorteringsgraden var 95 %, vilket innebär att man i nuläget klarat målet med marginal.

Ökad sorteringsgrad för ökad cirkularitet

Under startmötet med oss på SUEZ bestämdes vilka fraktioner som sorteringen skulle gå efter, samt var dessa fraktioner skulle stå på arbetsplatsen för att vara lättillgängliga för personalen. Projektets restmaterial sorterade efter elva olika fraktioner; plast, returplast, elavfall, trä, brännbart, deponi, gips, fyllnadsmassor, wellpapp och kartong, skrot och metall samt farligt avfall.

Vi på SUEZ är väldigt glada över ett så positivt resultat av det hållbara samarbetet. En hög sorteringsgrad ger bättre förutsättning för en ökad återvinningsgrad, ett stort bidrag till den cirkulär ekonomin i linje med EU:s nya avfallsdirektiv.

 

Är du intresserad av våra helhetslösningar för byggbranschen? Läs mer på suez.se.

Samarbete mellan SUEZ, ROCKWOOL och Peab

Foto: ROCKWOOL Robin Ragmar Mediaspjuth

 

 

Bloggredaktionen

press.se@prezero.com