Tyger byter skepnad – från skjorta till matta

Genom ett nytt spännande samarbete, med fokus på design och hållbarhet, är nu ett skjortföretag med och lanserar en kollektion av handvävda mattor. Det är skjortmärket Eton som genom att kroka arm med det svenska designmärket Sëbou nu lanserar unika mattor gjorda för hand av resttyger från Etons produktion.

Omställningen som gjorts på skjortföretaget är att istället för att förvara de resttyger som blir över efter en designprocess i de egna förråden samla in och skicka iväg dem för att ges nytt liv i en helt ny typ av textil produkt. Utmaningen för mattillverkarens design är att varje tygrulle består av mängder av färg- och mönsterkombinationer, men stor kreativitet, designförmåga och skickliga hantverkare skapas ändå fina mattor i flera storlekar. Och enligt designkritiker är dessa mattor riktiga konstverk. Här kan du titta på dem.

Denna samarbetsduo strävar inte efter hållbarhet för att det är trendigt utan för att det speglar vilka de är. Att vi är skyldiga både oss själva och framtiden att sträva efter en mer miljövänlig livsstil är ett av de uttalanden som finns att läsa om bakgrunden till detta initiativ.

 

Fler spaningar på intressanta initiativ på hållbarhetsområdet inom handeln hittar du här:

Kosmetiskt avfall samlas in i butik

Leksaker, barn & högre miljökrav

Spaning – Anpassad glassförpackning för återanvändning

Tyg - skjortor

 

Bloggredaktionen

press.se@prezero.com