Tre sommartips till små öron och ögon

PreZero vill sprida kunskap om hållbarhet och avfall till så många som möjligt – även till barnen. Vi verkar ju för att de ska få en framtid med Zero Waste.  Här delar vi några sommartips på hur barn kan lära sig mer om återvinning och avfallshantering.

Man brukar säga att barnen är framtiden. Det håller vi på PreZero med om. Det är för deras skull vi arbetar för Zero Waste, så att det framöver ska finnas en ren och klimatvänlig värld för både dem och kommande generationer.

Vi vill att så många som möjligt ska veta mer om hållbarhet och avfall. Därför är det självklart för oss att även tänka på de yngsta. Här delar vi med oss av tre sommartips på hur barn kan läsa sig mer om återvinning och avfallshantering:

1: Pyssel och knåp

På vår hemsida finns en sida där vi på ett lekfullt sätt ge barn en introduktion till återvinning, kretslopp och avfallshanteringens värld. Ett tips är att besöka den sidan. Där finns lite nedladdningsbart pyssel och knåp, som barnen kan roa sig med så här på sommaren.

Sommartips1, pyssel och knåp

Maskoten ”PreZero Hero” delar med sig av pyssel, kluriga utmaningar och bilder att färglägga.

2: Ny barnbok om återvinning

Ett annat tips är att läsa den sprillans nya boken ”Vega upptäcker återvinning” (av Ellen Hall och Emily Ryan) för dina barn eller barnbarn – eller andra barn du känner med för den delen. Det är en rolig och spännande faktabilderbok med detaljrika bilder för alla som vill veta mer om hur vi tar tillvara på resurserna för ett mer hållbart samhälle.

Sommartips 2, ny barnbok

Vega upptäcker återvinning ges ut 4 augusti. Författare Ellen Hall. Illustratör: Emily Ryan

3 – Prata med miljöarbetaren

När de har tid, berättar PreZeros miljöarbetare gärna om sitt jobb, sin lastbil och vad som händer med avfallet de hämtar för vetgiriga barn. Dessutom delar de ibland även ut ”gnuggisar”, kortspel eller andra leksaker till barnen. Det tredje tipset är att helt enkelt att vara lite nyfiken och höra med våra miljöarbetare om de har tid att berätta lite om vad de gör.

Sommartips 3, var nyfiken

Miljöarbetaren Jörgen Strandgaard fick fint beröm från nöjd mamma efter att han pratat med hennes dotter som tycker ”sopbilar” är häftiga.

Bloggredaktionen
press.se@prezero.com