Tillsammans med SVOA servar vi över 500 000 stockholmare

Sedan 2017 sköter vi på PreZero insamlingen av bland annat hushållsavfall i Stockholm tillsammans med SVOA – Stockholms Vatten och Avfall. Sammantaget servar vi 500 000 stockholmare, och under våren 2022 kommer samarbetet att utökas ytterligare.

Så sent som i november 2020 startade vi upp ett nytt område och i april 2022 är det alltså dags för en ny uppstart i ett stort område i söderförort med 140 000 invånare.

En utmaning i arbetet är den obligatoriska matavfallsinsamlingen i Stockholm. Redan nu är insamling från verksamheter obligatorisk, men från och med den 1 januari 2023 gäller det även alla bostadsfastigheter. Det innebär att tusentals kärl för matavfall behöver ställas ut och börja tömmas. Under samarbetet har medarbetare hos både SVOA och PreZero gjort fantastiska insatser vid uppstarterna och det kommer vi att fortsätta med. Vi ser framemot att serva alltfler stockholmare med hållbar återvinning och avfallshantering!

SVOA är Sveriges ledande vatten- och avfallsbolag. Verksamheten berör varje dag 1,5 miljoner invånare och företag i Stockholmsområdet.

 

Liknande inlägg:

PreZero servar 55 000 stockholmare i samarbete med Stockholmshem

I Växjö kör vi behovsanpassat

Fortsatt förtroende från Region Västmanland

 

SVOA - PreZero

Bloggredaktionen

press.se@prezero.com