Smart återvinning på liten yta med Areco Direct

Begränsad yta kan vara en utmaning vid arbetet med återvinning, särskilt när stora volymer restavfall kräver plats för containrar. När Areco Direct öppnade sin nya butik till Spånga fick vi på PreZero hitta anpassade lösningar för effektiv avfallshantering.

Areco Direct har på ett par år gått från två till elva filialer och i dagsläget finns återförsäljare i södra och mellersta Sverige. PreZero är sedan tidigare deras hållbara samarbetspartner vid en av deras butiker i Stockholm. När Areco Direkt skulle öppna en ny butik i Spånga föll det sig naturligt att samarbeta med PreZero även där.

Container med klackar

Precis som många andra butiker och lokaler är det begränsat med plats för återvinningsutrustning i den nya butiken. Lösningen blev att placera en container inomhus vid butikens lastkaj. För att Areco Direct enkelt ska kunna flytta på containern vid inkommande leveranser och när containern ska tömmas, placerades klackar på containern så att den enkelt kan flyttas med en truck.

– Det är alltid en utmaning när ytan man har att arbeta med är begränsad, men det löste vi smidigt med hjälp av klackarna på containern som vår smed Simon så fint monterade. Nu kan Areco Direct själv flytta på containern efter behov, berättar Pierre Smith, säljare på PreZero.

Anpassad återvinning efter behov

För Areco Direct är att återvinna och sortera så långt det är möjligt och att försöka minimera uppkomsten av restprodukter och avfall, en naturlig del av deras verksamhet. Tillsammans med PreZero kommer de, i takt med butikens uppstart och löpande framåt, kunna utforma återvinningen efter de material som uppstår.

Areco Direct driver grossistverksamhet och erbjuder ett brett och komplett produktsortiment inom affärsområdena Byggplåt, Ventilation och Handelsstål & Armering.

 

Läs mer om hur PreZero kan anpassa er återvinning efter begränsade utrymmen.

Bloggredaktionen

press.se@prezero.com