PreTurns lastpallar revolutionerar logistikbranschen

PreZero ligger långt i framkant när det gäller att på ett innovativt sätt utveckla tekniker och produkter för framtidens logistiklösningar. Ett exempel är de revolutionerande och återvinningsbara lastpallarna med inbyggda chip. Det är PreTurn, ett dotterbolag till PreZero, som har tagit fram dessa. 

Användningen av lastpallar började i mitten av 1900-talet och är idag en nödvändig del i många verksamheter. Pallarna ska uppfylla många krav och bör vara enkla att hantera och bidra till ett effektivt logistikflöde.

Två lastpallstyper

Det tyska innovationsbolaget PreTurn utvecklar tekniker och produkter för framtidens lösningar – med lastpallen i fokus. Ett arbete som lett till både en pooltjänst för lastpallar och två produktvarianter: Heilbronn Half Pallet (HHP) och Neckarsulm Europallet (NEP). Dessa har blivit enormt efterfrågade av framförallt handeln och industrin. Pallarnas konstruktion och det faktum att de innehåller inbyggda chip och alltid kan spåras ger både miljö- och effektivitetsfördelar.

Återvinningsbara

De spårbara pallarna ingår i en så kallad pool. De tomma lastpallarna samlar man in i logistikcentraler, som ligger i närheten av produktionsanläggningarna, för att kunna använda dem om och om igen. Lastpallarna tillverkas av High-Density Poly Ethylene (HDPE) och är extremt stabila och hållbara. HDPE är ett 100 procent återvinningsbart plastmaterial som är betydligt mer slitstarkt än trä, som man använder för traditionella engångslastpallar. Träpallar går dessutom ofta sönder, vilket leder till förstörda varor i transporten och returneringar.

Främjar omställningen

Fördelarna med PreTurns lastpallar leder till färre transporter, resurseffektivitet och minskade koldioxidutsläpp. En innovation som gör det möjligt att ta ännu ett steg mot en cirkulär ekonomi.

Lastpallar

Fakta/ Hållbara lastpallar från PreTurn

  • PreTurn är ett bolag som ägs av PreZero, den internationella miljödivisionen inom en av Europas största detaljhandelskoncerner, Schwarz Group.
  • Stabila och extremt hållbara, resursbesparande lastpallar.
  • Användningsområdet är inom industrin och handeln.
  • Har lång livslängd och ger minskade returtransporter.
  • Är spårbara genom ett chip.
  • Ingår i en pooltjänst, man samlar pallarna på logistikcentraler för att använda dem om och om igen.
  • Ger en trygg och säker arbetsmiljö. Detta eftersom de är lättviktiga, inte går sönder och är enkla att stapla.
  • Tar mindre plats i transporten än traditionella lastpallar.

Här kan du läsa mer om innovationer inom PreZero:
Ett säkert och hållbart sätt att hantera GDPR
Cirkuläranalys i praktiken
Skålört som råvara ger positivt klimatavtryck
Organiskt avfall med fluglarver blir djurfoder

Bloggredaktionen
press.se@prezero.com