Många svenskar återvinner, men mycket sorteras fel

I Sverige återvinner vi mer än någonsin – under 2020 slog vi rekord i mängden förpackningar som lämnades in för återvinning. Men av allt som lämnades in sorterades dessvärre nästan en fjärdedel fel. Detta visar ny statistik* från Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI).

Vid lanseringen av de nya siffrorna konstaterade FTIs kommunikationschef, Veronica Foberg Gustafsson, att svenskar generellt är riktigt bra på att återvinna, men att deras undersökning visar att mycket material hamnar fel. Den vanligaste aledningen är troligtvis att den som sorterar tror att hon/han har gjort rätt medan det i själva verket är fel.

Ökad kunskap är vägen fram till bättre sortering varför FTI nu meddelar att de kommer jobba mer aktivt med att informera om hur privatpersoner ska sortera rätt förpackning i rätt kärl.

Bor du i ett flerfamiljshus och saknar eller önskar en bättre källsorteringslösning med ökad återvinning – hör gärna av er till oss. Vi kan hjälpa er med en helhetslösning oavsett storlek på fastighet eller antal boende. Och givetvis ser vi till att alla berörda får bra information om vad som ska sorteras var.

*Statistiken är baserade på plockanalyser för material insamlat under 2020. Mer information finns på  FTI:s hemsida.

Sortering för återvinning

Bloggredaktionen

press.se@prezero.com