Hur mycket aluminium återvinner du i midsommar?

aluminium, midsommar

Aluminium är ett exempel på ett av de mest cirkulära materialen som finns. Så här kan du enkelt bidra till aluminiumåtervinningen och en mer hållbar framtid.

Aluminium är ett mångsidigt material som är flexibelt, lätt och som inte rostar. Det är därför inte så konstigt att man använder detta material i allt från dryckesburkar till byggnadskonstruktioner. Något som också i slutänden innebär stora mängder avfall.

Att återvinna aluminium är en hållbar praxis

Framställning av aluminium kräver stora mängder energi med stor påverkan på vår miljö. Att återvinna aluminium är därför en hållbar praxis. Faktum är att aluminiumåtervinning minskar energiförbrukningen med hela 95 procent jämfört med att producera nytt aluminium från råmaterial. Genom att återvinna minskar vi också den totala klimatpåverkan eftersom koldioxidutsläppen reduceras betydligt.

Visste du att aluminium går att återvinna hur många
gånger som helst utan att kvaliteten påverkas?

Tänk på återvinningen av aluminium i midsommar

Som vi nämnde tidigare använder man aluminium i dryckesburkar. I Sverige är vi bra på att återvinna pantburkar. Kanske inte så konstigt med tanke på att Sverige var först i världen med att införa ett nationellt och kompatibelt landsomfattande pantsystem.

Under 2023 pantades över 2,72 miljarder burkar och flaskor, varav burkarna
stod för 70,4 procent. Det motsvarar 25 308 ton återvunnet aluminium.

aluminiumburk

Under midsommar samlas vi i Sverige för att fira och njuta av det ljusa sommarvädret. Och visst kan det bli en och annan dryck också. Genom att panta dina burkar hamnar de i rätt återvinningsflöde. På så sätt kan du på ett enkelt sätt bidra till en mer hållbar framtid. Så låt oss fira midsommar medvetet och ta hand om våra aluminiumburkar!

En aluminiumburk består av 100 procent aluminium och väger knappt 20 gram
– så hur mycket aluminium återvinner du i midsommar?

Större mängder metallavfall hjälper vi dig att återvinna

Är du företagare och har större mängder värdefullt metallavfall som du vill återvinna, så hjälper vi dig självklart med det. Kontakta oss, så fixar vi det.

 

Källa: Pantamera

Bloggredaktionen
press.se@prezero.com