Heja alla ni som plockar skräp idag!

Vi är nog många som känner till den skräpplockardag som Håll Sverige Rent anordnar varje år. Men handen på hjärtat, hur ofta tänker du på nästa steg, då det insamlade skräpet ska hanteras? 

Skräpplockare gör en värdefull insats

I dag, den 17 september, är det Håll Sverige Rent-dagen då gammal som ung hjälps åt att plocka skräp. Det här vill vi självklart uppmärksamma. Det är ju ett så bra och viktigt initiativ. Fast vi hade ju helst sett att aktiviteten inte hade behövts, utan att alla hade sett till så att skräpet hamnade rätt från början.

Det blir inte bara renare och snyggare när skräpet plockats bort – ni som deltar är också resursgivare. Med ett cirkulärt perspektiv är ju allt avfall en viktig resurs för den cirkulära ekonomin.

Vi hanterar stora mängder avfall

Vi på PreZero erbjuder effektiva avfalls- och hållbarhetslösningar. Det innebär bland annat att vi året om samlar in och hanterar skräp och annat avfall och ser till så att det sorteras rätt, återvinns eller blir ny energi. Förutom att vara en hållbar samarbetspartner till olika företag och verksamheter i hela Sverige har vi även återvinningsuppdrag för bostadsrättsföreningar och kommuner. Det blir stora mängder avfall som hanteras varje dag. Visste du till exempel att vi tömmer fler än 27 containrar per minut?

För en hållbar framtid

Att jobba inom återvinningsbranschen är ett av världens viktigaste och roligaste arbeten. Och idag var ni skräpplockare en del i vår bransch och arbetade också för en mer hållbar framtid. Tack!

Hämtning av sopor och skräp

Mer att läsa på ämnet:
Ser du avfall som sopor eller som resurser?
Earth Overshoot Day – Idag har vi förbrukat jordens resurser

Bloggredaktionen
press.se@prezero.com