Hållbarhet är fortsatt viktigt när vi söker nytt jobb

När vi svenskar söker nytt jobb är det viktigt att den nya arbetsgivaren har ett tydligt hållbarhetsarbete. Detta blir påtagligt i en undersökning* genomförd och presenterad av Manpower Group. Att intresset för hållbarhetsfrågor är fortsatt högt, trots pågående pandemi är verkligen glädjande, tycker vi på SUEZ.

De råd som ges i anknytning till undersökningen, och som vi här på bloggen vill bidra till att lyfta fram, är att fortsätta hållbarhetsdiskussionerna med anställda under dessa tider trots att många medarbetare jobbar hemifrån. Att se hållbarhetsarbetet som en möjlighet att skapa intern stolthet och därigenom bli en mer attraktiv arbetsgivare är något som också rekommenderas.

Att börja prata med såväl kollegor som kunder om hur vi kan bidra till en hållbar omställning i näringslivet när vardagen återgår till det nya normala känns viktigt. Vi gör det – och det gör säkert ni också. Hur vi förhåller oss till möten och resande är några exempel på förändringar som kan bidra. Apropå det – visst har du sett hur enkelt det är att boka onlinemöte med oss för att prata återvinningslösningar? Gå bara in på suez.se och boka!

 

* I undersökningen ställdes bl.a. frågan ”När du söker ett nytt jobb, hur viktigt är det för dig att arbetsgivaren har ett aktivt hållbarhetsarbete?”. Andelen svar för ”mycket viktigt” var 38% och för ”ganska viktigt” 43%.

Bloggredaktionen

press.se@suez.com