Hållbar omprofilering genom samarbete

Att leva som vi lär är viktigt för oss. Och med det menar vi bland annat att vi återvinner allt som går att återvinna och/eller återanvänder det som fortfarande funkar. För att hitta de mest hållbara lösningarna behöver vi ganska ofta se på oss själva och omvärlden ur nya perspektiv. Det har vi stundtals fått göra när vi under året omprofilerat hela vårt bolag i och med ett ägarbyte.

Som förhoppningsvis de flesta av er läsare vet så har vi nyligen bytt namn (från SUEZ till PreZero) och därför omprofilerat alla delar av vårt företag. Kanske är det någon container kvar därute att byta logga på… men det mesta är nu gjort. I arbetet med att få rätt logga på våra arbetskläder, utan att för den skull kasta funktionsdugliga plagg, så vände vi oss till vår samarbetspartner Blåkläder, hos vilka vi fick så väl förståelse som fantastiskt fin hjälp.

Vi blir mer hållbara tillsammans

Tillsammans med Blåkläder skapade vi ett gemensamt arbetssätt för hanteringen och vi fick på så sätt möjligheten att omprofilera drygt 1 700 plagg med bibehållen säkerhetsklassning. Och de plagg som av olika anledningar inte gick att återanvända genom omprofilering kunde vi istället lämna till ett pågående projekt för återvinning – ca 1 100 plagg. Detta var möjligt eftersom Blåkläder är involverade i ett textilåtervinningsprojekt, nämligen TexChain3 inom ramen för Wargön Innovation, som syftar till att ta vara på materialet i de materialströmmar från industrin där den mesta textilen idag går till förbränning. Nu kan våra uttjänta plagg istället bidra till att utveckla textilåtervinningen i Sverige, och det är vi glada och stolta över.

 

Har du varit med om någon större förändring likt vår, och hur kunde ni genomföra den på ett hållbart sätt? Vi är nyfikna på att höra era erfarenheter, så skriv till oss.

Vill du veta mer om projektet TexChain3, läs gärna mer på Wargöns hemsida.

Varselkläder - Blåkläder och PreZero

Bloggredaktionen

press.se@prezero.com