”Glädjande att PreZero satsar på återbruk”

När två innovativa företag slår sina påsar ihop uppstår det ofta ett starkt samarbete. Detta är något som både PreZero och samarbetspartnern, bygglogistikföretaget Good Folks, kan skriva under på. Att båda nu även storsatsar på att gynna återbruk av möbler och byggmaterial ger ännu en gemensam grund att bygga vidare på.

PreZeros och bygglogistikföretaget Good Folks samarbete sträcker sig flera år tillbaka. När PreZeros byggkunder behöver hjälp med allt från logistiklösningar och strategier kopplas Good Folks tjänster in. Och när de byggprojekt som Good Folks driver är i behov av avfallshantering kopplar de in PreZero.

Litar på PreZero till 100 procent

– PreZero är en samarbetspartner som vi litar på till hundra procent. De tar sig an varje uppdrag med glädje och lust. Dessutom får vi alltid snabb och effektiv service, säger grundaren Ahmed Hassan, logistikkonsult på Good Folks.

Han nämner även något annat som ett entreprenöriellt och ungt företag som Good Folks uppskattar extra mycket:

– PreZero är ett företag med handlingskraftiga medarbetare som är öppna för att utvecklas tillsammans med sina kunder. De vågar ändra på sina rutiner och vara lyhörda för vad som behövs i varje enskilt projekt.

Ahmed berättar även att han tycker att samarbetet med PreZero är extra spännande på grund av att det finns en stark och innovativ ägare i tyska Schwarz Group.

– Schwarz Group har nått stor framgång i sitt cirkulära arbete och sitter på en stor kunskapsbank när det gäller cirkulärt tänk. En koncern med detta som grund har stor potential både nu och i framtiden.

Underlättar återbruk

Förutom det lyckade samarbetet har bolagen även något mer gemensamt. Nämligen att de fokuserar starkt på att möjliggöra och underlätta återbruk, av allt från möbler till byggmaterial. Good Folks har haft hållbarhet och återbruk i sitt DNA ända sedan starten för cirka 6 år sedan.

– Vi har faktiskt nyligen startat upp ännu en ”hub” där vi lagerhåller byggmaterial som vi demonterat i olika projekt. Här förvarar vi allt från fönster och dörrar till virke och annat som kan komma till återanvändning i andra projekt, förklarar Ahmed Hassan och fortsätter:

– Att använda något om och om igen ger självklart högre miljöpoäng än att återvinna. Vi som driver företag måste ta vårt ansvar och underlätta återbruk i möjligast mån. Något som PreZero nu gör med sin nya tjänst GoZero, säger Ahmed.

Många var skeptiska

Han berättar att många varit skeptiska mot visioner om att det självklart måste gå att få ett fungerande återbruksflöde i det som tidigare blivit till avfall vid större byggprojekt.
–  Personligen tycker jag att många komplicerar det hela. Vi storsatsar ännu mer på återbruk och har exempelvis precis byggt upp vårt nya lager/hub här i Stockholm. Och PreZero utvecklar en app som gör det hur smidigt som helst för användarna att återbruka. Det är väldigt glädjande att det finns fler företag som tänker att ”nu bara kör vi”, skrattar han.

Good Folks satsar på återbruk

Good Folks är ett Stockholmsbaserat företag som erbjuder tjänster inom allt från bygglogistik och återbrukssamordning till genomförande och strategier för byggbranschen. Ahmed Hassan grundade företaget 2017 som idag har idag cirka 50 medarbetare, allt från miljöarbetare till byggingenjörer.