Eltruckar förbättrar arbetsmiljön och minskar utsläppen

Idag använder vi eltruckar för inomhusbruk i PreZeros verksamhet runt om i Sverige. Nu har vi lagt in en beställning om ytterligare en eltruck, men den här är för utomhusbruk. Varje elfordon gör skillnad för miljön.

Det handlar om en 3,5 tons eltruck med li-ION batteri för utomhusbruk. Förutom att vara bra för miljön, innebär den också en stor skillnad i arbetsmiljön för våra miljöarbetare. Att vi köper in elfordon är ytterligare ett exempel på ett initiativ i vår hållbarhetsstrategi för att ytterligare minska våra koldioxidutsläpp.

Först ut att få ta del av den här helt nya generationen av truck är vår anläggning i Karlstad.
– Den här eltrucken kommer att klara alla typer av arbeten, säger Fredrik Eriksson som är avdelningschef för PreZero i Karlstad.

Eltrucken testades under våren

I maj fanns en demotruck på plats i Karlstad för testning under 2–4 veckor.
– Jag är mycket nöjd med hur allt har funkat. Att få den här eltrucken innebär en stor skillnad för våra anläggningsarbetare som nu får en renare arbetsmiljö tack vare att det inte blir några avgaser. Den nya eltrucken är också mycket tystare, tillägger Fredrik.

Leverans av eltrucken är beräknad till våren 2023. Den kommer då främst att användas för att ta hand om mellanlagringen av farligt avfall och kärlhantering från byggkunder.

Varje elfordon gör skillnad

Alla typer av transporter påverkar miljön mer eller mindre genom utsläpp, spridning av partiklar och ljud. Eftersom vi har en stor fordonspark är det angeläget för oss på PreZero att arbeta med frågor kring en minskning av alla dessa tre delar från våra fordon. Läs gärna mer om vårt arbete med fordon och transporter.

Eltruck

Bloggredaktionen
press.se@prezero.com