Allt är inte som det ser ut – ingenting blandas i bilen

Även om det verkar som att olika återvinningsmaterial blandas när vi på SUEZ tömmer de gröna behållarna på din återvinningsstation så är det aldrig så. Detta eftersom ett spjäll är monterat på ovansidan av bilen som möjliggör att två material kan tömmas i våra bilar utan att de för den skull blandas. För givetvis är det så att allt som är sorterat för återvinning bibehålls sorterat.

I många år har vi i återvinningsbranschen försökt ta död på en seglivad myt som säger att ”Det är ingen idé att jag källsorterar, allt blandas ju ändå bara ihop när materialet töms i sopbilarna.” Och visst kan det se ut så när våra bilar kommer och tömmer behållarna för pappers- eller plastförpackningar på återvinningsstationen – men allt är inte som det ser ut. Titta gärna på filmen nedan för att se hur det går till, på riktigt.

SUEZ har tillsammans med teknikföretaget NTM utvecklat en påbyggnad till det vi kallar för miljöbilar som innebär att vi kan tömma och komprimera två olika återvinningsmaterial, i två olika fack, i en och samma miljöbil. En patenterad spjällösning gör att de två materialen kan tömmas från behållarna utan att blandas vilket innebär färre transporter och därmed en positiv inverkan på miljön. Det är vad vi kallar hållbar återvinning.

 

 

Bloggredaktionen

press.se@suez.com