3 snabba till HR-specialist

Lär känna oss på PreZero! Sabine Wiklund är HR-specialist i Ängelholm och vi på bloggredaktionen ställde 3 snabba frågor om henne och hennes roll. Vilka spaningar har hon om framtiden rekryteringar?

Vem är du och vad jobbar du med på PreZero?

Jag heter Sabine Wiklund och jobbar här som HR-specialist. I min roll stöttar jag våra chefer med alla personalfrågor. Det kan vara allt från rekrytering, rehabilitering, utbildning och arbetsrättsliga frågor. Min roll handlar också om hur vi kan hjälpa anställda som på olika sätt inte mår bra. Det känns som ett viktigt jobb där man kan göra skillnad både för chef och anställd.

Just nu, vad lägger du störst fokus på i ditt jobb?

Nu lägger jag mycket tid och fokus på integrationsarbetet med PreZero International. De vill förstå hur vi jobbar här och behöver en del uppgifter från oss. Det känns som vi fått en bra start tillsammans och kommer kunna lära av varandra framöver. Mitt i allt slit har vi faktiskt rätt roligt ihop också.

När du ser på de rekryteringar vi gör idag, vad ser du kommer bli de största utmaningarna och möjligheterna framåt?

Många av våra yngre kandidater har en tydlig bild om det sammanhang de vill vara med i. De vill bidra till något viktigt, något större än den egna karriären oavsett vilken roll man har hos oss. Att vi som företag har kunnat förmedla vad vi vill och tror på är positivt att se samtidigt som det är förpliktigande för oss att ta vara på detta engagemang. Det är viktigt att vårt ledarskap värnar om detta. Jag är trygg i att vi tillsammans kan växa vidare tillsammans.

Sabine Wiklund HR-specialist PreZero

Bloggredaktionen

press.se@prezero.com