3 snabba till en arbetsmiljöspecialist

Lär känna oss på PreZero! Sofie Bille är arbetsmiljöspecialist i Solna och vi på bloggredaktionen ställde 3 snabba frågor om henne och hennes roll. Vad är hennes framtidsspaning för morgondagens arbetsmiljö?

Vem är du och vad har du för roll på PreZero?

Jag är 38 år och bor med man och två döttrar 2 mil söder om Stockholm. På fritiden hittar ni mig i träningskläder på en löprunda i skogen eller på en middag med vänner (när det inte är pandemi).

Min roll på PreZero är som arbetsmiljöspecialist på EQS-avdelningen. Det är en central roll där jag och mina kollegor stöttar organisationen med arbetsmiljö- och säkerhetsarbetet.

Hur har du det med din (egen) arbetsmiljö just idag och hur jobbar ni med den under rådande förhållanden?

Året med restriktioner har inneburit mycket hemarbete med de utmaningar som de innebär. För mig har det varit viktigt att ha rutiner för att separera arbete och fritid. I vår grupp är vi vana med att arbeta med varandra på distans så det har fungerat bra. Det jag saknar är den sociala kontakten och att vara ute i driften, så jag längtar tills allt återgår till en mer normal vardag.

Den framtida arbetsmiljön för er på PreZero – hur ser du på den (vad kommer bli allt mer betydelsefullt tror du)?

Jag tror att vi har hittat nya sätt att arbeta på som delvis kommer att fortsätta även efter pandemin. Den tekniska utvecklingen där arbete kan ske på distans ställer högre krav på den organisatoriska och sociala arbetsmiljön vilket är ett område som jag tror kommer bli än mer betydelsefullt framåt och där det finns mycket att göra för att hinna med i utvecklingen.

 

Läs mer om hur PreZero arbetar med arbetsmiljö och hälsa i ett tidigare blogginlägg:

Inblick – vårt jobb på insidan

Sofie Bille Arbetsmiljöspecialist PreZero

Bloggredaktionen

press.se@prezero.com