3 snabba till driftansvarig

Läs känna oss på PreZero! Anna Lindholm är driftansvarig vid vår anläggning i Forsbacka och vi på bloggredaktionen ställde 3 snabba frågor om henne och hennes roll. Vad tror hon kommer bli den största utmaningen framöver inom drift av anläggningar?

Vem är du och vad jobbar du med på PreZero?

Jag är omskolad från handels inom hemelektronik till Anläggningsingenjör Infrastruktur, är idag driftansvarig på Forsbackas anläggning sedan mitten av augusti i år. Jag är uppvuxen på Brynäs i Gävle så vilket hockeylag som gäller är självklart Brynäs. Gillar dock motorsport mer än hockey. En liten del av privata Anna där. Som ny på jobbet är det alltid mycket nya intryck att ta hand om, så mina dagar fylls av ny information och kunskap som kommer att förvaltas i min roll som driftansvarig.

Just nu, vad lägger du mest tid på i ditt jobb?

Då jag är som sagt är helt ny inom just denna typ av anläggning går mycket av min tid till att lära känna branschen och alla dess förkortningar. Har även hunnit med att starta upp två stora projekt som nu rullar på anläggningen, dels bytet av fordonsvågen samt Biogas projekt som kommer att löpa i olika etapper. Anläggningen har även andra projekt som jag läser in mig på och skapar mig kunskap om. Dock har vågbytet tagit mycket av min tid de senaste veckorna.

Vad tror du kommer bli den största utmaningen framöver när det gäller drift av anläggningar inom vår bransch?

Vi jobbar i en bransch som styrs mycket av lagar och förordningar både internationella och nationella, det gör att vi alltid måste vara beredda på omställningar.  Den ständiga förändringen av synen på hur vi ska förvalta vår jord, är en enorm utmaning för alla inom branschen. Men även för oss alla som individer. Anpassningarna är alltid utmanade då det är många parametrar som skall stämma vid införandet av dem.

Anna Lindholm Driftansvarig Forsbacka

Bloggredaktionen

press.se@prezero.com